کد خبر : 201478
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۸

بخاری تابشی

بخاری تابشی

  گرمایش تابشی پدیده ای است که در طول روز با آن مواجه هستیم. گرمای ساطع شده از نور خورشید نمونه بارز این نوع گرمایش است. در این روش از اصول گرمایش تابشی برای انتقال انرژی گرمایی از بدنه منبع به گرمایش اجسام استفاده می شود. فناوری به کار رفته در بخاری های تابشی امکان

 

گرمایش تابشی پدیده ای است که در طول روز با آن مواجه هستیم. گرمای ساطع شده از نور خورشید نمونه بارز این نوع گرمایش است. در این روش از اصول گرمایش تابشی برای انتقال انرژی گرمایی از بدنه منبع به گرمایش اجسام استفاده می شود. فناوری به کار رفته در بخاری های تابشی امکان استفاده از این دستگاه ها را در فضاهای بسته و باز فراهم می کند. امروزه انواع بخاری های تابشی طراحی شده جایگزین سیستم های گرمایش سنتی شده اند، زیرا علاوه بر محیط های بسته، در فضاهای باز نیز بخاری گازی ایستاده  قابل استفاده هستند.

 

نحوه عملکرد بخاری تابشی

همانطور که پرتوهای خورشید زمین را گرم می کند، بخاری های تابشی نیز به روشی مشابه گرما ایجاد می کنند (این بخاری ها برای گرم کردن افراد و ساختمان ها استفاده می شوند).

بخاری های تابشی انرژی مادون قرمز ساطع می کنند که با جذب اجسام به انرژی حرارتی تبدیل می شود و با گرم شدن سطح جسم، دمای محیط افزایش می یابد.

با توجه به اینکه در این روش انرژی گرمایی از طریق اجسام جامد به دست می آید، این فناوری امکان استفاده از بخاری های تابشی را هم در داخل ساختمان و هم در فضاهای باز برای گرم نگه داشتن ساکنان آن محیط فراهم می کند. بر خلاف سایر روش های گرمایش، بخاری های تابشی (به جز مقدار بسیار کمی انرژی که در فضا از بین می رود) بسیار کارآمد هستند.

 

استفاده از گرمایش تابشی در فضای بسته

 

بخاری های تابشی بر خلاف روش های گرمایش معمولی مانند رادیاتور، ساختمان را با استفاده از گرمای تابشی گرم می کنند. در گذشته انرژی گرمایی از یک جسم داغ مانند کف یا دیوار یا پانل ها به هوا منتقل می شد و محیط را گرم نگه می داشت. امروزه با به روز رسانی این روش و استفاده از بخاری های تابشی می توان هوای محیط را مستقیماً گرم کرد. با تنظیم درجه بخاری تابشی می توانید همان مقدار گرمایی که روش های قدیمی تولید می کردند را دریافت کنید تا ساختمان خود را گرم کرده و محیطی گرم و راحت ایجاد کنید. یکی از مزایای گرمایش تابشی این است که هنگام گرم کردن اتاق، گردش هوا در داخل اتاق و جریان ذرات هوا را به حداقل می رساند.

 

انواع سیستم های گرمایش تابشی

سیستم گرمایش از کف و گرمایش دیواری را سیستم گرمای کم مصرف نیز می نامند. از آنجایی که سطح گرمایش این سیستم ها بسیار گسترده تر از سیستم های دیگر است، درجه حرارت پایین تری برای تولید گرما مشابه سایر سیستم ها مورد نیاز است. این سیستم ها گرمای مطبوع با رطوبت مناسب به محیط اتاق ها می دهند.

بالاترین سطح گرمایش بسته به نوع اتاق از 29 تا 35 درجه سانتیگراد (84 تا 95 درجه فارنهایت) متغیر است. پانل های گرمایش تابشی سقفی بیشتر در کارخانه ها، انبارها و سالن های ورزشی استفاده می شود. این سیستم ها چند متر از سقف آویزان هستند و دمای سطح آنها بسیار بالاتر از سیستم های گرمایش از کف و دیوار است.

 

استفاده از گرمایش تابشی در فضای باز

 

در مورد گرمایش محیط های بیرونی باید گفت که هوای این فضاها دائماً در جریان است. استفاده از سیستم های گرمایشی معمولی در فضاهای باز عملا غیرممکن است، زیرا گرمای تولید شده توسط جریان هوا توسط باد به بیرون منتقل می شود. حتی اگر جریان باد وجود نداشته باشد، طبق قوانین فیزیک، اثر شناوری هوای گرم را از بین می برد. هدف از سیستم های گرمایش تابشی در فضای باز گرم کردن اجسام یا افرادی است که از مسیر آنها در فضای باز عبور می کنند. سیستم های گرمایش تابشی، یا از گرمایش الکتریکی مادون قرمز استفاده می کنند یا گازسوز هستند.

 

انواع بخاری تابشی

  • بخاری پوشش لعلی:

 

این بخاری به گونه ای طراحی شده است که نور قرمز گرمی از خود ساطع می کند. طول موج نور این بخاری 2200 درجه است و به طور مستقیم ناحیه خاصی از محیط را گرم می کنند.

  • هیتر سرامیکی:

 

این بخاری که در روکش آلومینیومی قرار می گیرد، گرمای ملایم و بدون درخشندگی با طول موج بیش از 700 درجه از خود ساطع می کند.

  • بخاری مادون قرمز (عنصر مادون قرمز):

 

طول موج بخاری های مادون قرمز متوسط ​​است  (1000 درجه)

مزیت این بخاری ها عملکرد موثر و سریع آنها در تولید گرما است.

  • هیتر المنت هالوژنی با روکش طلایی:

این هیترها که دارای روکش طلایی هستند، با همان دمای هیترهای روکش لالی کار می کنند. علاوه بر این، دارای انتهای طلایی هستند که فرآیند تبدیل انرژی را تا 15 درصد افزایش می دهد.

 

مزایای سیستم گرمایش تابشی

1. صرفه جویی 60% در مصرف گاز

2. صرفه جویی 90% در مصرف برق

3. عدم تجمع افراد در اطراف وسایل گرمایشی

4. هزینه نگهداری بسیار کم

5. گرمایش یکنواخت در سراسر محیط

6. کاهش خطر آتش سوزی و ایمنی بالا

7. نصب در زمان بسیار کم

8. کاهش میزان سرمایه اولیه

9. فقط در ساعات کاری استفاده کنید

10. نصب در ارتفاع، گرمایش روی زمین

11. ایجاد گرمایش حتی در فضای باز

12. دمای مطلوب در کمترین زمان

13. قابلیت کنترل توسط سنسور دما (ترموستات)

14. بدون صدا، گردش هوا و گرد و غبار

15. کاهش تلفات حرکت هوا در اثر باز شدن درب

16. ایجاد گرمایش در نقاط مورد نظر و پرهیز از گرم شدن کل فضا

 

نحوه عملکرد سیستم گرمایش تابشی

فرمان روشن کردن سیستم گرمایش تابشی از طریق یک کلید مینیاتوری (فیوز تک فاز) است که برق سیستم را تامین می کند. فن شروع به کار کرده و هوای داخل لوله های تابشی را می مکد. گاز از طریق شیر برقی (فلش سبز) وارد قطعه می شود. شعله تشکیل می شود و همزمان هوا از طریق دریچه تعیین شده (فلش آبی) وارد قسمت شعله ساز شده و با گاز ترکیب می شود. 

یکی دیگر از نکات مثبت این بخاری ها عدم ایجاد صدایی در حین گرم کردن محیط است. این بخاری ها چون قطعات متحرک ندارند بی صدا هستند و آلودگی صوتی ایجاد نمی کنند. این بخاری ها برای مکان هایی که مشکل سر و صدا دارند گزینه بسیار خوبی هستند.

منبع:ویلاسازه

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار

خرید رپورتاژ آگهی