رئیس پارک علم و فناوری اردبیل با بیان اینکه تحقق رونق اقتصادی نیازمند توجه به نیروی انسانی توسعه یافته است، بر افزایش و توسعه شرکتهای دانش بنیان به دلیل نقش محوری این شرکتها در توسعه و رونق اقتصادی تاکید کرد.
حبیب ابراهیمپور در گفتوگو با ایسنا، منطقه اردبیل با اشاره به نامگذاری سال 1398 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال«رونق تولید»، گفت: رونق اقتصادی موضوعی است که بعد از جنگ جهانی دوم با گسترش فقر اقتصادی و اثرات زیانبار ناشی از جنگ از یک سو و گسترش تجارت بینالملل و ظهور قدرتهای بزرگ اقتصادی و شدت گرفتن رقابت اقتصاد جهانی از دیگر سو وارد ادبیات اقتصاد شد. به دنبال آن در خط مشیگذاریهای اقتصادی و سیاسی مورد توجه جدی جوامع قرار گرفت.
وی افزود: ناتوانی اغلب کشورهای درگیر فقر و آسیبدیده از جنگ و تلاش برای نجات از فقر و همینطور هیجان توسعه در کشورها برای ورود به رقابت اقتصادی موجب شد در اغلب این کشورها سیاستهایی برای این هدف طرح ریزی شود و راه چاره قاعدتا توجه به زیرساختهای اقتصادی و فراتر از آن رونق اقتصادی بود.
ابراهیمپور تصریح کرد: راهکار اغلب کشورها در روآوردن به رونق اقتصادی در اولویت نخست، مدیریت واردات بود. تجربه کشورهایی نظیر آلمان، ژاپن و کره جنوبی در مدیریت واردات تجربه موفقی در زمینه رونق اقتصادی است و اغلب کشورها در مرحلهای از رشد و توسعه اقتصادی این سیاست را تجربه کردهاند. مهمترین مولفه رونق اقتصادی مبتنی بر مدیریت واردات در این کشورها تولید کالاهای جایگزین واردات و حمایت از تولیدات و کالاهای داخلی بود. موضوعی که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی در سال گذشته و سالهای پیش از آن در ایران دنبال شد.
پایه و اساس رونق اقتصادی افزایش توان و ظرفیت رقابتی تولیدات داخلی با کالاهای مشابه خارجی است
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: بنابراین پایه و اساس رونق اقتصادی حمایت از تولیدات داخلی و کمک به توانمندسازی تولیدکنندگان و ارتقای کمیت و کیفیت تولیدات و افزایش توان و ظرفیت رقابتی آنها با کالاهای مشابه خارجی است.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای فوق سیاست مدیریت واردات را زمانی استفاده کردند که موضوعی تحت عنوان تحریم در مورد آنها وجود نداشت، دغدغه اصلی این کشورها نجات اقتصاد از توسعه نیافتگی و ورود به رقابت بینالمللی بود. آنچه در زمان کنونی ویژگی خاصی به دغدغههای توسعه اقتصادی در ایران اضافه کرده افزون بر مشکلات اقتصادی داخلی و مسائل مبتلابه اقتصادی در داخل، معضل جدی تحریمهای خارجی است. این مسائل خواه ناخواه راهکارهای منحصر به فردی را طلب میکند.
ابراهیمپور گفت: دلیل طرح موضوع رونق اقتصادی به عنوان شعار سال در زمان کنونی، فائق آمدن بر موارد فوقالذکر و حل مسائل و مشکلات اقتصادی و مهمتر از آن تحرک بخشیدن به اقتصاد با رویکرد توسعه درونزا و گذر از معضلات اقتصادی ناشی از فشارهای خارجی و در عبارت فنیتر مدیریت اقتصاد تحت تحریمهای متعدد است.
رئیس پارک علم و فناوری اردبیل اضافه کرد: بنابراین با وجود دغدغههای جدی اقتصادی در ابعاد داخلی و خارجی، توجه به رونق اقتصادی بیش از پیش ضروری است تا با تحرک بخشیدن به چرخه کنونی اقتصاد در ایران و با مدیریت واردات و مدیریت تحریمها و مدیریت موثر امور اقتصادی، بتوان به توسعه نسبی اقتصادی دست یافت.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: برای دستیابی به رونق اقتصادی به عنوان فرایند توسعه، روند فعلی برنامهها و سیاستهای اقتصادی و روند فعلی سیاستهای دولت کافی نیست، زیرا راهکارهای فعلی برای دستیابی به رونق اقتصادی ناکارامد بوده و برای دستیابی به اهداف رونق اقتصادی بایستی تغییرات اساسی در سیاستها و روشهای فعلی صورت گیرد.
ابراهیمپور ادامه داد: مسایلی نظیر ناکارآمدی نظام اداری(بوروکراسی)، مسائل ناهماهنگی بین دستگاههای دولتی درگیر در اقتصاد و صنعت از جمله نظام مالیاتی، محیط زیست، صنعت و تجارت، بانکها و موسسات اقتصادی، انحصارگریهای دولتی و غیره، مشکل نقدیندگی در داخل و نوسانات ارز و مشکل تحریم در بعد خارجی مسائلی است که بایستی در مورد آن بازمهندسی و بازنگری شود.
توسعه اقتصادی به مدیران و کارکنان خلاق، ریسک پذیر و توانمند نیاز دارد
رئیس پارک علم و فناوری اردبیل تاکید کرد: مهمتر از آن مسائل مدیریتی و کارکنان است. توسعه اقتصادی به مدیران و کارکنان خلاق، ریسک پذیر و توانمند نیاز دارد. مدیران و کارکنانی که درون شرح وظایف کلاسیکی و تکالیف وظیفهای در سازمان درگیر هستند آفت توسعه هستند.
وی ادامه داد: کشورهایی که توسعه یافتهاند مدیران و کارکنان توسعه یافته داشتند، مدیران و کارکنانی که دغدغه توسعه داشتهاند، لذا وجود مدیران و کارکنان خلاق و تاکیدا ریسکپذیر از ضرورتهای توسعه و رونق اقتصادی محسوب میشود. لذا تحقق رونق اقتصادی و به تبع آن توسعه اقتصادی نیازمند توجه به مسائل فوق از جمله نیروی انسانی توسعه یافته است.
رئیس پارک علم و فناوری اردبیل با بیان اینکه موضوع اساسی در رونق اقتصادی ایجاد تحرک در چرخه فعلی اقتصاد است، خاطرنشان کرد: این کار صرفا از طریق تزریق دانش، نوآوری و فناوری جدید در اقتصاد رخ میدهد که به آن اقتصاد دانش بنیان اطلاق میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه پایه و اساس اقتصاد توسعه یافته در دنیای کنونی توسل به دانش و نوآوری و دانش بنیان ساختن اقتصاد است، تصریح کرد: در طی این فرایند دانش جدید در اقتصاد تزریق شده و با استفاده از روشهای نوآورانه در برنامهها و سیاستهای فعلی اقتصادی تحرک ایجاد میکند.
تاکید بر افزایش و توسعه شرکتهای دانش بنیان
وی با بیان اینکه ماموریت اصلی پارک علم و فناوری هم توسعه نوآوری و کمک به روند اقتصاد دانش بنیان است، گفت: چهار مرحله از شکلگیری تولید محصول و خدمات تحت ایدههای دانش بنیان عبارتند از جذب ایده و ایده آفرینی، پیش رشد، رشد و بلوغ، ایدهها تبدیل به پدیده یا ایدهها تبدیل به محصول می شود. این کار به ترتیب از هستههای فناور(پیش رشد) شروع، سپس به واحدهای فناور(رشد)، واحدهای فناور پارک و شرکتهای دانش بنیان مبدل گشته و به شکلگیری واحدهای تولیدی کمک منتهی میشود.
ابراهیمپور ادامه داد: پارک علم و فناوری استان اردبیل برای هر چهار مرحله برنامههای منسجمی را پیش بینی کرده و با جذب ایدههای جدید در حوزههای مختلف اقتصادی اعم از کشاورزی، گردشگری، صنعت در بخشهای برق، مکانیک، عمران، فیزیک-شیمی و بخشهای تخصصی اقتصادی و تحرک بخشیدن به ایدههای موجود و توانمندسازی آنها به زمینهسازی برای کمک به رونق اقتصادی خواهد پرداخت.
رئیس پارک علم و فناوری اردبیل با بیان اینکه افزایش هستههای فناور محصول محور، توانمندسازی واحدهای فناور و تبدیل آنها به شرکتهای دانش بنیان از برنامههای اصلی پارک برای سال ۹۸ میباشد، گفت: تاکید بر افزایش و توسعه شرکتهای دانش بنیان به دلیل نقش محوری این شرکتها در توسعه و رونق اقتصادی است.
ابراهیمپور اظهارامیدواری کرد: با تسهیل و پشتیبانی مدیران ارشد استانی و وزارتی این مهم در استان اردبیل تحقق پیدا کند و از این طریق به تحقق اهداف توسعهای و رونق اقتصادی کمک نماید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰