ظرف ۲ـ۳ ماه آتی هر نوع واکسنی که مردم بخواهند در اختیارشان قرار میگیرد
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: ظرف دو سه ماه آینده در ایران، مردم هر نوع واکسنی بخواهند در اختیارشان قرار می گیرد. محمد مخبر با بیان اینکه ظرف دو سه ماه در جمهوری اسلامی این عزت می تواند حاکم شود که مردم مانند سوپرمارکتی هرنوع واکسنی میخواهند بروند بگیرند گفت: فایزر، استرازنکا و
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: ظرف دو سه ماه آینده در ایران، مردم هر نوع واکسنی بخواهند در اختیارشان قرار می گیرد.
وی افزود: البته ظرفیت تولید واکسن غیرفعال هم وجود دارد و تولید آن از یک سابقه ۱۰۰ ساله برخوردار است و عارضه ای ندارد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با اشاره به اینکه تست مرحله یک و دو واکسن برکت طوری بوده است که بدون هیچ گونه عارضه ای تا ۹۳.۵ درصد ایمنی زایی و تاثیر داشته و اکنون جلو افتاده است گفت: امیدواریم به زودی شاهد عادی شدن وضعیت کشور به لحاظ کرونا باشیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان این که رویکردمان در تولید واکسن اقتصادی نیست گفت: ما در توزیع و قیمتگذاری واکسن هیچ دخالتی نداریم و این امر برعهده وزارت بهداشت خواهد بود.
محمد مخبر گفت: امروزه واکسن در دنیا صرفا یک ابزار پیشگیری از کرونا نیست؛ باید توجه داشت که ۱۶ میلیارد دوز واکسن در دنیا نیاز است و کل ظرفیت تولید جهان ۳.۵ میلیارد دوز است، تقریبا ۸۰ درصد واکسن تولیدی دنیا در ۸ کشور تزریق میشود و عمده کشورها از واکسن محروم اند.
وی افزود: ستاد اجرایی فرمان امام هیچ مأموریت خاصی درخصوص کرونا نداشت اما به محض احساس تکلیف و نیازمردم، با تمام قوا درتمام زمینههای مورد نیاز ورود کردیم، از احداث کارخانه تولید ماسک و تجهیزات پزشکی گرفته تا تولید رمدیسیویر و واکسن کرونا.
مخبر ادامه داد: ظرف دو تا سه ماه پس از شیوع کرونا دیگر کمبود ماسک و ونتیلاتور و فاویپیراویر نداشتیم و رمدسیویر که در بازار سیاه به ۷۰ میلیون رسیده بود، در مجموعه دارویی برکت با قیمت ۶۰۰ هزار تومان تولید و توسط وزارت بهداشت توزیع کردیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه همه جهان در بحث کرونا غافلگیر شد تصریح کرد: در بحث واکسن نیز ظرفیت نخبگانی کشور را بسیج و از ۶ مسیر واکسن را دنبال کردیم. روشهای ویروس غیرفعال، DNA ، mRna، سابیونیت و … را دنبال کردیم و یک روش اختصاصی که سلول مزانشیم است را نیز برای اولینبار پیگیری و درمراحل آزمایشگاهی آن را تولید کردیم.
مخبر تأکید کرد: ما تا پایان پاییز میتوانیم واکسن کشور را تأمین کنیم و پس از تأمین کامل نیاز داخل، قدرت صادراتش را خواهیم داشت ، البته بارها گفتهایم تا زمانی که حتی یک نفر در کشور هنوز واکسن نزده باشد، واکسنی را صادر نخواهیم کرد.
وی با بیان این که رویکردمان اقتصادی نیست ادامه داد: ما در توزیع و قیمتگذاری واکسن هیچ دخالتی نداریم و این امر برعهده وزارت بهداشت خواهد بود.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا جمشیدی رئیس گروه دارویی برکت نیز در این مراسم با بیان اینکه ۱۲ درصد داروهای کشور در گروه دارویی برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام تولید میشود، گفت: شهرک دارویی برکت بزرگترین شهرک دارویی در منطقه است، بزرگترین مرکز تولید داروهای ضدسرطان و یکی از بزرگترین پروژههای بیوتکنولوژی در این شهرک قرار دارد و ۴۰۰۰ اشتغال در این منطقه داریم.
وی با بیان اینکه شش روش برای تولید واکسن کرونا وجود دارد، تصریح کرد: از این مسیرها، تست حیوانی ۵ روش انجام شده، یک روش که واکسن برکت است وارد فازهای مطالعاتی تست انسانی شده و مشخص شده که با تزریق این واکسن ۹۳.۸ درصد آنتیبادی نوترالیزان که پادتن اختصاصی کروناست، در افراد بالا میرود.
جمشیدی با بیان اینکه دانش فنی واکسن برکت بسیار پیچیده اما صد درصد ایرانی است، گفت:درابتدا از هر لیتر ویروس ۳۰دوز واکسن تولید میکردیم که درحال حاضر بین سه تا چهار هزار دوز واکسن از هر لیتر تولید میکنیم که این مسئله دستاورد یک کار تحقیقاتی پیشرفته است.
وی اضافه کرد: امروز در مدیترانه شرقی و غرب آسیا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ماسک هستیم؛ در واکسن تولیدکننده هستیم و داروهای کرونا را میتوانیم صادر نیز بکنیم. با پیچیدهترین تکنولوژیهای دنیا در اوج تحریمها و در کمترین زمان و به عنوان ششمین کشور دنیا به تولید واکسن پرداختیم. همچنین شبکههای اجتماعی و تلویزیونهایی که به شایعه پراکنی و سنگ اندازی میپردازند سعی دارند نسبت به توان تولید داخلی مردم را بیاعتماد کنند اما ستاد اجرایی با بسیج تمام امکانات مادی و معنوی پای کار ایستاد و این تجربه نشان داد پس از سالها هنوز امکان بازآفرینی صحنههای دفاع مقدس وجود دارد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰