حمید مجتهدی، سازنده مستند «ایران» درگذشت
حمید مجتهدی ـ سازنده مستند «ایران» ـ پس از ۲۰ سال ثبت آثار تاریخی، ملی و مذهبی کشورمان امروز درگذشت. تصویربرداری هوایی این مجموعه در این سال ها، آن را از مستندهای مشابه خود متمایز کرده بود. این مستندساز و تصویربردار که چند سالی به بیماری مبتلا بود، امروز سه شنبه ـ اول تیر ماه
حمید مجتهدی ـ سازنده مستند «ایران» ـ پس از ۲۰ سال ثبت آثار تاریخی، ملی و مذهبی کشورمان امروز درگذشت. تصویربرداری هوایی این مجموعه در این سال ها، آن را از مستندهای مشابه خود متمایز کرده بود.
امیرحسین مجتهدی، فرزند این هنرمند در گفت وگویی با ایسنا خبر درگذشت حمید مجتهدی را تایید کرده است.
او درباره جزییات بیشتر این اتفاق توضیح داد: آقای مجتهدی به بیماری سرطان مبتلا بودند و از یک هفته قبل به دلیل نارسایی کبد، در بیمارستان بستری شدند.
به گفته فرزند حمید مجتهدی، پدرش قرار بود از هفته آینده ساخت ادامه مستند ایران و بخش های مربوط به آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل را آغاز کند؛ مستندی که قرار بود در آن تهیه کننده کار باشد و فرزندش (امیرحسین مجتهدی) کارگردانی را برعهده بگیرد.
حمید مجتهدی مدرک کارشناسی خود را در رشته سینماتوگرافی و عکاسی از ریجنت کالج دانشگاه لندن دریافت کرده بود. او همچنین تخصص فیلمبرداری، نورپردازی و فیلمبرداری هوایی از دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس (یو سی ال ای) ایالات متحده داشت. نخستین فیلم او «مومیایی» است که در سال ۱۳۴۵ کارگردانی کرد. وی سه سال بعد موسسه سینمایی چهلستون را تأسیس کرد.
مجتهدی با مصطفی عقاد در فیلمهای محمد رسولالله (رسالت) و عمرمختار (شیر صحرا)، همکاری کرده بود.
وی زمانی که عنوان هفتمین فیلمبردار هوایی دنیا را در اختیار داشت، به عنوان کارگردان و مدیر فیلمبرداری مجموعه مستند ایران با صداوسیما شروع به همکاری کرد و در جریان آن به معرفی جاذبههای فرهنگی کشور ایران از نمای زمینی و هوایی پرداخت.
تولید بخش نخست مستند ایران از سال ۱۳۸۰ و با سرمایهگذاری شبکه یک سیما آغاز شد و تا سال ۱۳۸۴ ادامه یافت. در سری نخست این مجموعه که ۱۴ قسمت داشت، تخت جمشید و شهرهای تهران، کاشان و اصفهان به نمایش درآمدند. پخش این مجموعه در سال ۱۳۸۴ از شبکهٔ اول آغاز شد که با استقبال علاقهمندان مواجه شد و پس از آن بارها از شبکه های تلویزیونی به نمایش درآمد.
در اردیبهشت ۱۳۸۶ ادامهٔ تصویربرداری با استفاده از دوربین HD آغاز شد. با پایان تصویربرداری هوایی شهر شیراز، بخشهای مربوط به این شهر در نوروز ۱۳۸۷ از شبکهٔ یک سیما پخش شد ولی پخش قسمتهای دیگر استانها به زمان دیگری موکول گشت.
فاز دو مستند ایران به شهر مشهد اختصاص داشت. این فاز که حسین طاهری تهیه کنندهٔ آن بود مستقیماً از سوی معاونت سیما تولید شد. تصویربرداری زمینی و هوایی از شهر مشهد در زمستان ۱۳۸۸ صورت گرفت و از این بخش به بعد بود که مستند ایران با دوربینی خاص و به شیوهٔ Full HD تصویربرداری و تدوین شد.
این قسمتها در ۵ قسمت ویژهٔ آرامگاه علی بن موسیالرضا، یک قسمت معرفی شهر مشهد و یک قسمت ویژهٔ آرامگاه فردوسی و بنای هارونیه در نوروز ۱۳۸۹ از شبکهٔ اول به نمایش درآمد. در نوروز ۸۹ هم چنین بخشهای پخش نشدهٔ شهر شیراز در قالب ۵ قسمت به روی آنتن رفت.
قسمتهای مربوط به قم و نقاط مذهبی و گردشگری این شهر از جمله حرم فاطمه معصومه و مسجد جمکران نیز با پایان تصویربرداری زمینی، در خرداد ۱۳۸۹ و در هفت قسمت از تلویزیون پخش شد.
تصویربرداری بخشهای مربوط به استان یزد نیز در شهریور ماه سال ۸۹ به پایان رسید و این برنامه در نوروز سال ۱۳۹۰ در ۱۴ قسمت از تلویزیون پخش شد. استان کرمان نیز در مهر ماه همان سال در ۱۱ قسمت به نمایش درآمد.
همزمان با پخش بخشهای کرمان از مستند ایران، تصویربرداری زمینی استانهای جدید نیز ادامه یافت و به این ترتیب با پایان تدوین این بخشها در بهار ۹۱، استان اردبیل طی ۴ قسمت در خرداد ۹۱ و لرستان نیز در ۴ قسمت در تیر ماه به روی آنتن رفت.
مجتهدی اردیبهشت ماه سال ۹۸ در گفت و گویی با ایسنا از آماده شدن قسمتهای مربوط به چهارمحال و بختیاری خبر داده بود
او تاکید کرده بود که کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی قرار است مسیر بعدی «مستند ایران» باشند.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰