ادب آیینی، عرفانی و تعلیمی در اشعار و آثار سیدعلی کرامتیمقدم هویداست
یک پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی با اشاره رویکرد اشعار و آثار مرحوم سیدعلی کرامتیمقدم، گفت: ادب آیینی، عرفانی و تعلیمی در اشعار و نوشتههای وی هویداست. حمیدرضا حافظیان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فعالیتهای علمی و آثار ادبی دکتر سیدعلی کرامتیمقدم که روز گذشته، ۱۳ مردا ماه، بر اثر بیماری کرونا درگذشت، اظهار کرد: دکتر
یک پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی با اشاره رویکرد اشعار و آثار مرحوم سیدعلی کرامتیمقدم، گفت: ادب آیینی، عرفانی و تعلیمی در اشعار و نوشتههای وی هویداست.
وی در خصوص سبک و فعالیتهای ادبی کرامتیمقدم، تصریح کرد: وی در زمینه عرفانپژوهشی و شناخت احوال عارفان در گستره زبان و ادب پارسی زحمات ارزشمندی کشید. اشعاری فاخری از او بر مبنای سبک گرانسنگ خراسانی که از شاعران بزرگی چون ناصر خسرو، رودکی و بهار وام گرفته بودند، به یادگار مانده است.
حافظیان خاطرنشان کرد: زمانی که اشعار و نوشتههای دکتر سیدعلی کرامتیمقدم را میخوانیم ادب آیینی، عرفانی و تعلیمی در آن هویداست. به گونهای که گاهی شیرینی سخن پروین اعتصامی را در گفتار ایشان میتوان دریافت. علاوه بر اینها دکتر کرامتی اشعار نو خود را به شیوه شاعران و نویسندگان معاصر میسرود.
وی با بیان اینکه دکتر کرامتیمقدم ۶۱ مقاله علمی در همایشهای داخلی و ۴۶ مقاله علمی در نشریههای داخلی نوشته و همچنین ۲۰ کتاب نیز تألیف کرده است، بیان کرد: کتاب «از فراسوی حماسه تا بلندای عرفان» یکی از مهمترین کتابهایش به شمار میرود که مورد توجه پژوهشگران کشور قرار گرفته است.
این پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد: دکتر کرامتیمقدم جوایز و افتخارات بسیاری کسب کردهاند که از جمله آنها میتوان کسب رتبههای استانی در جشنوارههای تدریس برتر و مسابقات کشوری و استانی در سال ۱۳۸۵، کسب رتبه نخست کشوری در مقالهنویسی پیرامون دفاع مقدس در سال ۱۳۸۸، معلم نمونه منطقهای در سال ۱۳۸۹، معلم نمونه استانی در سال ۱۳۹۲ را نام برد. وی همچنین در سال ۱۳۸۳ به عنوان پژوهشگر برتر تالار پژوهشگران آستان قدس رضوی برگزیده شد. به علاوه کسب امتیازاتی مانند پژوهشگر برتر دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد در سال ۱۳۹۳، پژوهشگر برتر اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در سال ۱۳۹۴، رتبه دوم پژوهشگری استان و تألیف کتاب در دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۳۹۵ از دیگر افتخارات وی به شمار میرود.
وی اضافه کرد: مهمترین فعالیت دانشی و پژوهشی ایشان همکاری در برگزاری دهها همایش استانی، ملی و بینالمللی به عنوان دبیر علمی یا دبیر اجرایی است که برگزاری همایش استانی سعدی و ادب تعلیمی در اردیبهشت سال ۱۴۰۰، برگزاری همایش ملی بزرگداشت فردوسی و روز پاسداشت زبان پارسی در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ و برگزاری همایش استانی حکمت در آثار خیام و فردوسی در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ از جمله آخرین فعالیتهای وی در این زمینه بوده است.
حافظیان با اشاره به ویژگی شخصیتی دکتر کرامتیمقدم بیان کرد: هرگز خلق خوش و تلاش خستگیناپذیر او نهتنها برای اهل ادب خراسان، بلکه برای تمامی دوستداران زبان و ادبیات پارسی از یاد نخواهد رفت و همواره نام نیک او بر تارک پارسیدوستان و ادبپژوهان خواهد درخشید. من وی را انسانی بسیار مومن، مهربان، فرهیخته، خردمند، با همت، پرتلاش و علاقهمند به اندیشههای ایرانیاسلامی یافتم که عشق به فرهنگ ایران زمین و همچنین عشق به خاندان عصمت و طهارت و فرهنگ دینی و مذهبی در وجودش موج میزد و خادم همیشگی مکتب آستان قدس رضوی بود.
وی ادامه داد: دکتر کرامتی، بسیار برای رسیدن به مقام والای علمی تلاش میکرد و ایجاد شوق و دلبستگی به دانش و پژوهش در دانشجویان و به ویژه دانشجو معلمان به عنوان آیندهسازان نظام تعلیم و تربیت، تقوای الهی و گسترش فرهنگ برادری و برابری، فروتنی و احترام نسبت به شاگردان، دلجویی، مدارا و دوستی، شفقت و پیگیری از احوال شاگردان را سرلوحه کار خویش قرار داده بود.
این پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی اضافه کرد: او همواره تکریم و ادب را نسبت به همکاران و دانشجویان رعایت میکرد و از آنان میخواست نسبت به دیگران فروتن باشند و مهربانی و خرد را پیشه راه خویش قرار داده و به بزرگان این سرزمین نگاه افتخارآمیز داشته باشند.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰